Даниел Боримиров даде специално интервю за предаването „Зона Спорт" по РИНГ БГ, в което говори за развитието на детско-юношеската школа на Левски. Борето представи План „2020", който гласи, че след 4 години първият тим трябва да бъде изграден от 75% собствени кадри. Героят от САЩ 94' е за оставането на Литекс в „А" група, но също така смята, че законите трябва да се спазват, за да не се стигне до тотална анархия в българския футбол.

„Ние даваме възможност на всеки един треньор да се изяви. Който не успява да съвмести тези неща, отпада от нашата концепция. Няма нов план за развитие на детско-юношеската школа. Предвид това, че в момента има 13 момчета от нашата школа в първия тим, говори само за себе си, че работим много добре. Левски е единственият тим на България, който държи на собствените си кадри и ги интегрира в първия отбор".

„Аз съм човек максималист и винаги намирам детайли върху, които трябва да се работи. Проблемът на нашите юноши е между 17-18 годишна възраст. Предизвикателствата в София са толкова много и лесно могат да кривнат по грешния път. На Алекс  (неговият син) съм му казал, че трябва да се подлага на доста лишения, ако иска да стане футболист. Разбира ме, полага усилия, знам че му е трудно, но няма как. Трябва да се откаже от някои неща".

„Вижте какво, когато Гонзо ме покани думите му бяха: „Боре, трябва да поемем по друг път и да заложим на повече хора от школата. През пролетта младежките ни формации ще премерят сили на много чуждестранни турнири. До 2018-та година 30% от футболистите в първия тим трябва да бъдат наши юноши, през 2020-а година процентът трябва да нарасне до 75%. Когато стартира първенството, никой не ни слагаше в сметките. Отборът обаче повярва в силите си, феновете му повярваха и виждаме, че когато има търпение и правилна работа, нещата започват да отиват натам, където очакваме - първото място".

„Дано новите попълнения се впишат възможно най-бързо и да видим един Левски, който да „хапе" и побеждава".

„Аз не мога да си обясня факта, кажете ми случка от Европа, да слезе един човек и да извади отбора си. Какъв е Стойчо Стоилов? С какво право той слиза и вади отбора? Трябва ли след дадена съдийска грешка да вадим отбора и сега да се чудим какво да се прави. Правилата са , за да се спазват. Те са много добър отбор и заслужават да останат, но докъде ще я докараме така. Футболните хора нека се замислят.  Левски не трябва да бъде ощетен, дори и Литекс да бъде изваден от „А" група".

„Аз мисля, че е време за промяна във всеки един от нас. Трябва да си дадем равносметка с какво можем да помогнем на българския футбол. Ние сме единственото първенство в Европа, което се администрира от футболния съюз. Единственото място, където футболните президенти са част от Изпълкома. Вижте докъде я докарахме...Време е да работим за развитието на българския футбол. И на детския, и на мъжкия. Имам увереността от Георги Иванов и Иво Тонев, че нещата в Левски ще вървят към по-добро. Най-голямата грешка на Батков беше,че прекалено много се доверяваше на странични хора"