БФС отказа молбата на Левски да премести мача срещу Ботев във Враца за 21:00 часа, без значение в кой ден ще се играе. Това бе желанието на "сините". Мотивите - адската жега, която се очаква да бъде под Околчица в събота от 18:45 часа, за когато е насрочен двубоят.

Изненадани от действията на хората в Бояна едва ли има. Там се удовлетворяват исканията само на един, два клуба. Така е от години, а ако Борислав Михайлов и компания останат на власт и след Конгреса, промяна няма да има. 

От българския футболен съюз имаха отлична възможност да покажат, че са започнали да използват сивите вещества в главите си. Да дадат пример за гъвкавост, за бързи и адекватни решения. Какъв беше проблемът Ботев да приеме Левски в неделя от 21:00 часа? Насроченият за тогава двубой между Арда и ЦСКА, прескочил трапа с дузпи в Латвия, логично бе отложен. Нима не можеше да се премести срещата на "сините" с един ден. Едва ли и от врачани биха имали против. Гостуванията на столичния гранд във Враца винаги са предизвиквали огромен интерес - както на техните фенове в региона, така и на привържениците на домакините. Вместо да се създаде един футболен празник в удобно време, когато прохладата вече е започнала да си проправя път, от БФС оставиха двата отбора и феновете да се пържат на адската жега в събота. 

Любопитна е и реакцията на телевизията, която излъчва мача.... Със сигурност и за тях би било по-добре да дават Левски в праймтайма в неделя, че дори и в събота. Липсва всякаква здрава логика в определянето на часовете на мачовете. Едва ли много хора не биха се съгласили с нас, че разликата в гледаемостта на Ботев (Враца) - Левски и Лудогорец - ФК ЦСКА 1948 ще е огромна. 

Защо "орлите" винаги играят в удобно време, а отборите с фенска маса Левски, ЦСКА, пловдивските Ботев и Локомотив, Черно море, Берое - не. Защо само разградчани имат привилегията да играят винаги в 21:00?! Все въпроси с отговори, ясни на всички... За конфликтът на интереси между собствениците на разградчани, телевизията, която излъчва efbet Лига и носителя на тв правата е писано и говорено много. Промяна обаче няма. Няма и да има. Привилегирован винаги трябва да е Лудогорец, а останалите са принудени да се съобразяват с това. За Разград винаги може, за другите - не!

БФС не уважи желание на Левски

БФС не уважи желание на Левски

Мачът им с Ботев (Враца) започва по програма