Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков заяви, че фонд работна заплата за футболистите и треньорите в клуба е 340 хиляди лева месечно.

"Фонд работна заплата в клуба е 340 хиляди лева само за треньорите и футболистите и то без данъците. Съмнявам се, че друг отбор в България дава толкова много пари. С оглед на това продукцията не е добра", каза Батков в предаването "Дикоff" по Нова телевизия.

Юристът смята, че отборът не е готов да атакува Шампионската лига, дори да спечели титлата в "А" група. Левски изостава на 2 точки зад шампиона Лудогорец, като двата отбора имат пряк мач в София.

"Наясно сме, че на този етап нямаме отбор за Европа, дори да станем шампиони", каза Батков. Той добави, че дава около 3 милиона лева на година лични средства за осигуряването на финансовата стабилност на Левски.

"Бюджетът на клуба е около 12 милиона лева. От тях около 2 милиона идват от "МТел", 3 милиона дава ВТБ Капитал, 3 милиона са мои пари, 800 хиляди евро са от други спонсори и 1,5-2 милиона са от приходи от продажба на билети, от УЕФА, телевизионни права, мърчъндайзинг и др", каза Батков.

Сделката за евентуалното спонсорство на клуба от руския концерн "Газпром" на този етап е в застой.

"Идеята беше да подпишем договор с "Газпром" през пролетта и от лятото компанията да влезе в клуба. Към "Газпром" има огромен интерес от всички страни. Такава фирма не идва случайно, а инвестира стратегически.

"Обстановката в България стана несигурна. Нещата с "Южен поток" се забавиха, има неясноти. На този етап нещата са замразени", коментира Батков.

Той отрече, че изпълнителният директор Иво Тонев му е "бил спуснат" от бившия премиер Бойко Борисов.

"Реално от октомври 2000 година всичко в Левски лежи на гърба ми. Започна да ми тежи това ежедневие. Всеки ден трябваше да отделям час-час и половина за най-дребните неща в клуба, защото аз оторизирах всички плащания над 100 лева.

"Имах нужда от човек. Иво не е левскар, но той е сериозен и много амбициозен. Не мога да кажа, че не съм доволен от него. Справя се добре досега", каза Батков. Той призова президентите на водещите футболни клубове в страната да "заровят томахавките".

"Съдиите ни са слаби. Работят под натиск, под напрежение. Смехотворно е обаче точно Гриша Ганчев да ни отправя нападки за реферите", каза Батков.