Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира победата със 7:0 над Септември Симитли за Купата на България, както и представянето на Билал Бари в последните двубои, в които отбеляза четири попадения. Славният нападател на сините говори за работата на Станимир Стоилов с отбора и за предстоящото тежко гостуване на Черно море във Варна.

Г-н Вълчев, Левски разгроми Септември Симитли със 7:0 за Купата на България. Как ви се видя представянето на сините в този двубой?

- Добро впечатление ми направи това, че Левски подходи много сериозно в този мач. Футболистите взеха на сериозно призива на Станимир Стоилов, че не трябва да се подценява противникът, излязоха с огромно желание и от първата минута притиснаха съперника си. Във всички зони вървеше играта на тима, изграждаха се хубави комбинации. Хубавото е, че Билал Бари започна да вкарва голове и, дай Боже, да продължи така. Мъри направи някои промени по състава си, но в този мач не можем да кажем дали са били положителни, а трябва да се видят срещу по-сериозните отбори. Основното е, че Левски има възможностите за нещо повече в първенството.

Споменахте Билал Бари, какво промени нападателят в представянето си?

- Успя да се разтовари психически и виждаме, че започна да участва дейно в играта на отбора. Влиза в комбинации и отиграва повече от подаванията към него, не бърка често. Започна да отбелязва попадения и да излиза на голови ситуации. Забелязва се, че участва в комбинациите, а не седи само в централната зона, и играе по-освободено.

Левски печели 3 пъти Купата след разгромни победи

Левски печели 3 пъти Купата след разгромни победи

Два пъти са при Мъри

Главният "виновник" за доброто представяне на Левски в последните мачове Станимир Стоилов ли е?

- Когато отборът върви, винаги се казва, че основната заслуга е на треньора. Основно той кара футболистите да играят по този начин и ги мотивира. Мъри ги убеди, че това е Левски и това бреме тежи, и трябва да се носи с големи усилия.

Забелязвате ли и подобрение в представянето на защитата?

- В последните два мача - срещу Пирин и Септември Симитли, трудно може да се направи преценка в играта на защитата. Явно има подобрение, но тези тимове, които споменах, са с по-скромни възможности. Срещу Локомотив София се направиха грешки и Левски измъкна с късмет двубоя. Трябва да има още подобрение. Необходимо е да знаем, че това са футболистите в момента и всичко сега е в ръцете на Мъри Стоилов да подобри още представянето на отбора. За момента се вижда, че се върши добра работа. Той много добре може да им покаже какво трябва да правят тактически.

Предстои гостуване на Черно море. Какви са очакванията ви за този двубой?

- Очаквам сериозен мач, защото противникът е от класните отбори в първенството. Смятам, че Станимир Стоилов ще избере тактика, с която Левски да не загуби. Ако не може да се спечели този двубой, то поне нека да се вземе една точка. Очаквам добра игра от сините, защото вече са разтоварени психически и ще действат със самочувствие. Левски няма да загуби.