Бившият футболист на Левски - Емил Ангелов даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за представянето на "сините" и завръщането на Станиир Стоилов като треньор на отбора. Ето какво каза той:

Г-н Ангелов, как ви се видя играта на Левски при гостуването на Локомотив Пловдив?

- За мен момчетата играха много добре. Показаха добри физически качества, тичаха здраво и се бореха. Всеки даде всичко от себе си и направиха добър мач. Това, че им вкараха два гола от индивидуални грешки, не трябва да омаловажава направеното в двубоя. Личи си, че има някаква промяна. Мога да кажа по-скоро като дух. Дано в следващите мачове да има напредък и в игрови аспект. Да се наблегне на тактиката и физиката, за да има резултати. Но на този етап е перфектно всичко и си личи, че Станимир Стоилов се е справил добре от гледна точка на мотивацията.

Мъри Стоилов е провел сериозен разговор със защитниците на Левски

Мъри Стоилов е провел сериозен разговор със защитниците на Левски

Не смята да прави промени за мача с ФК ЦСКА 1948

Казахте за мотивацията, но къде забелязвате да има промяна в играта на сините?

- Много добре познавам Стоилов. Най-големите успехи в историята, не само на Левски, но и за мен като футболист, съм ги постигал под негово ръководство. Най-важното в момента за футболистите е да му се доверят и да му повярват в това, което той обяснява и иска да наложи в отбора. В началото, когато дойдох в Левски, бях млад, както и Мъри Стоилов бе такъв треньор, помъчих се да повярвам в неговите указания, как трябва да се играе и какво се изисква от мен. Гледах да се влагам повече в тези неща и постигнахме успехи. По същия начин искам сега момчетата, които са в Левски, да слушат добре какво им казва и ще видят, че ще постигнат резултати.

Има ли някой футболист, който ви прави впечатление от началото на сезона?

- Не мога да кажа. Вижте, като бивш футболист на Левски, който дълго време е играл на "Герена", няма да ми отива да давам оценки на тези момчета в добър или лош план, но, общо взето, не мога да определя никой в позитивен или негативен аспект. Момчетата играят футбол, който трябва да си го развиват и да показват качествата си, да вярват, че са добри професионални футболисти и имат място в Левски.

В следващите мачове предстои трудна програма за сините. Вярвате ли, че Левски може да постигне положителни резултати?

- Не бих казал, че е тежка програмата. Какво означава, че е такава? Трябва да се срещнеш с всички отбори и няма значение кога се изправяш срещу даден тим. За мен няма лесна програма, така или иначе ще се срещнеш в дуел с всеки отбор. Трябва да си гледаш отбора и да продължаваш да показваш всичко от себе си. Аз лично не избягвам двубой с по-добрите отбори.

Повериха Левски - ФК ЦСКА 1948 на Станислав Тодоров

Повериха Левски - ФК ЦСКА 1948 на Станислав Тодоров

Ивайло Стоянов ще е рефер на Лудогорец и Славия

Как ви се струва нападението на отбора?

- Не искам да навлизам в подробности и да правя разбори на моя учител, който сега е начело на Левски. Но ако той ми се обади и лично ме попита за нещо, бих споделил своето мнение. Но по медиите не искам да говоря.

Усещате ли някакво обединение и по-добър климат в синята общност след подписването на новия спонсорски договор и завръщането на Станимир Стоилов?

- Да, чувства се. Аз усещам еуфория и промяна. Говоря като фен на Левски. Дай Боже

занапред да продължи така и това да доведе до постепенни резултати, защото ръководството не са магьосници. Много години са загубени в лутане. Недоказани хора... аз съм този, аз съм онзи, много легенди и в крайна сметка никакви резултати. Нека сега да има някакъв план за работа и да видим как ще се получат занапред нещата. Мисля, че е време вече всичко да е позитивно около клуба. Много е важно и хората, които са отстрани да подкрепят отбора. Винаги съм казвал, че публиката на Левски е 12-ият играч и много помага.

Бяхте съотборник с Живко Миланов. Според вас той ли трябваше да носи цялата вина за лошия старт на Левски?

-Живко няма никаква вина, а напротив, той е дал много за Левски. Знам го много отдавна. Играхме заедно на "Герена" и мога да кажа, че е изключителен човек. Ако някой от левскарите мисли, че той носи вината, много се е объркал. За мен Живко се справи много добре в трудния период, в който бе начело на Левски. Това, че такива бяха нещата тогава, не позволява на хората да казват, че Живко Миланов е виновен. Той направи каквото можа в труден момент за Левски. Дори и обикновеният разумен човек, който не е фен на сините, ще разбере, че е смешно да обвиняваш младо момче, което е застанало в тежък момент и от нулата да гради отбор.

Михаил Вълчев: С тези футболисти трудно ще има ефект от идването на Мъри

Михаил Вълчев: С тези футболисти трудно ще има ефект от идването на Мъри

Критичен е към състава