Левски започна с контролите, а феновете вече видяха две от новите попълнения - бековете Майкон и Алдаир. И със сигурност тръпнат в очакване да зърнат в игра и третото - централния нападател Алекс Колев. През годините сините винаги са били отъждествявани с човека на върха на атаката. И точно затова очакванията към 31-годишния национал са големи.

Колев пристига на "Георги Аспарухов" като голмайстор на Първа лига - визитка, която задължава. 15-те попадения за Крумовград трябва да са ниска летва за него при сините. Защото в по-силен отбор бройката на попаденията ще трябва да бъде завишена. Поне такива са нагласите, а и със сигурност амбициите на играча. Той е юноша на клуба, но така и не бе играл за него. Сега ще има възможност да изживее мечтата си. За нея му помогна новият треньор Станислав Генчев, който го привлече. Оттук нататък Алекс ще трябва да "връща услугата". Защото негови силни изяви - голове за победи, ще означават, че треньорът също е на прав път и ще се задържи за дълго на поста.

Всъщност тепърва ще проличават замислите на специалиста за това какъв Левски иска. При представянето си той заяви, че ще използва схема 4-3-3, но след това промени решението си. И сините ще бъдат "двуглав орел" - ще залагат на трима в средата на отбраната и на двама централни нападатели. Тоест в началото на новата кампания феновете би трябвало да наблюдават дует между Рикардиньо, който не игра срещу Спартак Плевен заради лека травма, и Колев в нападение (б.а. - стига бразилецът да не бъде продаден и да остане в отбора). Взаимовръзките между двамата тепърва ще се изграждат. Но е факт, че те са доста различни и на пръв поглед могат да се допълват, а от цялото нещо да спечели отборът. Защото силните черти от характеристиките на Колев, са слаби при Рикардиньо. Бразилецът не е от тези, които могат да играят добре с гръб към вратата. Нещо, което новото попълнение прави. Заради ръста и физиката си той умее да се изтегли на по-задна позиция, да получи топката и да я задържи, докато колегите му се включат в нападение. Това е ценно качество, което със сигурност ще помогне. Колев ще направи Левски по-опасен и при статичните положения пред противниковата врата, и по-сигурен при тези пред собствената. Защото умее да играе с глава, при това добре. А Рикардиньо никакъв го няма в този компонент. Бразилецът обаче умее да намира празни пространства и да нахлува на скорост. С Алекс до себе си, със сигурност и възможностите пред него би трябвало да нараснат. Защото в част от двубоите през миналия сезон Рикардиньо просто не получаваше достатъчно топки във или около наказателното поле. Сега за него със сигурност ще има повече пролуки - предпоставка най-накрая да мине границата от 10 шампионатни гола (б.а. - през миналата кампания бе с 9 в 31 двубоя в Първа лига, а през пролетта на 2023 вкара 9 пъти в 16 срещи в първенството).

Колев пък не е толкова добър в биенето на противник, докато бъдещият му партньор в нападение хвърля много в дефанзивен план и пресира доста защитниците на съперника. И двамата обаче са нападатели, които могат да стрелят извън пеналта.

Алекс трябва да сваля мишени. Така, както го правеше в Крумовград. Там обаче не бе поставян под напрежение. Но на "Георги Аспарухов" ще е друго и той отлично го знае. Ако мерникът му е точен, ще успее да свали и мишената от гърба си. Защото със сигурност на него ще се гледа по различен начин - и от свои, и от чужди. Просто винаги е било така с човека, който е на върха на синята атака.

Алекс Колев ще играе в Левски с №90. С него преди 20 години играеше... Георги Иванов. С такъв екип сегашният президент на БФС вкара на Ливърпул (2:4) в УЕФА (б.а. - на 3 март 2004-та). Сега само от Колев зависи дали феновете ще го оприличат на Гонзо. Има малко време за подготовка, в което да се настрои към новите си колеги. След това от него ще се очаква едва ли не сам да побеждава отборите, изравящи се срещу Левски.