Изминаха 80 дни, откакто собственикът на Левски Наско Сираков повдигна завесата около случващото се в клуба. Разбира се, без да изпада в конкретика. Оттогава до днес голмайстор №1 в историята на "сините" говори само още веднъж, но то бе единствено на тема продажбата на Найджъл Робърта в Ди Си Юнайтед, въпреки далеч по-съществените въпроси, тегнещи над клуба.

Горе-долу за същия период изпълнителният директор в оставка Павел Колев също премина в нелегалност. Само веднъж взе думата, а това се случи около новината с отдаването на концесия на клубната база. Казва ли някой обаче какво е финансовото състояние? Не! Колко са задълженията към днешна дата? Ще започне ли Левски новия сезон от позицията на тим от елита? Как ще се издържа клуба, след като парите от спонсорските договори отдавна са използване за погасяване на задължения без да се застояват в касата на "сините? Какво се случва с всички дела срещу клуба? Погасяват ли се вноските към НАП? Въпросите са много и все се важни, но отговори няма. Освен всичко се формира впечатление и за нещо по-лошо. А именно, че нито едно от вещите по темата лица не знае отговорите на съдбовните питанки.

Официално: Ребин Сулака приключи с Левски

Официално: Ребин Сулака приключи с Левски

Лоша новина за "сините"

И логично слуховете за изпадане в несъстоятелност и старт на новия сезон от Трета лига се завърнаха отново на "Герена" със силата на бумеранг. Дори феновете са безсилни в момента. Ако сега някой от ръководството на "сините" излезе и обяви, че клубът спешно се нуждае от пари, привържениците вероятно отново ще скочат като ужилени ще се направят чудеса от храброст. Вече го доказаха. Но може би управленското тяло на Левски допуска наличието на друг проблем - загубено доверие сред привържениците. И спасителните суми вече може и да не са така впечатляващи. И не защото "сините" сърца не искат и не могат да отделят от залъка си, а защото обещанията за прозрачност се оказаха предизборно обещание без покритие. Тишината в момента е показателна.

Вече дори набеждавания от някои за рекламно лице на логореята Тити Папазов не изглежда така словоохотлив. Не е за вярване, но и той вече рядко се появява в медийното пространство. Наскоро призна за преговори с два потенциални спонсора, но ... пак нищо конкретно. А лошата комуникация на шефовете явно не е само с медиите след като футболисти "сините" пишат до УЕФА за неизплатени заплати. И преди са се бавили пари на "Герена", но играчите са проявявали разбиране и търпение. Сегашните действия на Насиру Мохамед, Начо Монсалве, Ребин Сулака и Файсал Рерас подсказват по-скоро за недоверие към триото Сираков-Колев-Папазов. Разколебани са също служители и треньори в школата. А на този фон какво по-различно може да се очаква от легионери, дошли в България, за да спасяват кариерите си? В тази обстановка въпроси като присъствието на съмнителните като класа чужденци не само на "Герена", но и в стартовия състав, логично бледнеят на фона на мрачното и забулено в мъгла бъдеще. Това е тъжната картина днес. И неслучайно сега дори играта на Тома Даске е като шлагер спрямо случващото се или по-скоро това, което не се случва в Левски.

Левски се отказва от своя лиценз и отива в Югозападната Трета лига?

Левски се отказва от своя лиценз и отива в Югозападната Трета лига?

Такава идея е била обсъждана от УС на "сините"