Отсъствието от Шампионската лига през следващия сезон сериозно ще промени клубната стратегия на Ювентус, пише "Гадзета дело спорт".

Поради неуспешното класиране за ШЛ торинският гранд ще регистрира допълнителни загуби в размер на около 120 млн. евро. Тъй като клубните собственици от Exor не планират да стимулират финансите на Ювентус с увеличаване на капитала, те ще трябва да предприемат другия вариант: свиване на бюджета. За целта "Старата госпожа" ще се раздели с някои от звездите си, като така си спести големите им заплати, и ще се насочи към попълнения, за които няма да са нужни мащабни инвестиции.

Вече е ясно кои ще са първите трима, които ще напуснат клуба през това лято. Става въпрос за Анхел Ди Мария и Адриен Рабио, които са сред най-скъпоплатените играчи в състава на Масимилиано Алегри. Техните договори няма да бъдат подновени и така аржентинецът и французинът ще си тръгнат като свободни агенти. Към тях ще се присъедини и преотстъпеният от Пари Сен Жермен Леандро Паредес, който ще си тръгне след края на своя наем.

"Бианконерите" обаче може да бъдат принудени също така да продадат някои от звездите си, като най-усилено се говори за Душан Влахович.

Ювентус постигна споразумение с италианската футболна федерация

Ювентус постигна споразумение с италианската футболна федерация

Повече точки на "Старата госпожа" няма да бъдат отнемани