От Лацио са недоволни от поведението на Ювентус в ситуацията на пандемията. Римският отбор обвинява шампионите в липса на феърплей, след като "бианконерите" разрешиха на много от чуждестранните си футболисти да напуснат Италия, докато трае кризата. В последните няколко дни насам се забелязва спад на заболелите и починалите на Ботуша и логично вече се обсъжда вариант за издаването на разрешение за подновяване на тренировки.

Талантът на Левски Даниел Начев привлече вниманието на италианския гранд Рома

Талант на Левски привлече вниманието на Рома

Начев от доста време е следен и от тимове от Острова

Когато всички тези чужденци на Ювентус се завърнат в Италия, те ще трябва да преминат задължителна 14-дневна карантина. Скед като тифозите на торинския гранд призовават местната централа да разреши на клубовете да провеждат занимания от едно и също време нататък, то това означава, че всички останали клубове трябва да чакат изтичането на карантината на чуждестранните играчи на шампионите. В същото време в Лацио спазват всички мерки на изолация и не са пуснали никого зад граница.

"По този начин клубовете, които са били стриктни в тежкия момент, губят своето предимство да могат да започнат да тренират по-рано. Да се надяваме, че правителството няма да се поддаде под натиска на феновете на Ювентус, които настояват за равно начало. Ако обаче го стори, това ще е незаслужено наказание спрямо тези, които са изпълнявали всички така необходими препоръки", написа Артуро Диаконале - директор на отдел "Връзки с обществеността" в Лацио.

12 кръга преди края на шампионата Лацио е на една точка зад лидера Ювентус и има сериозни шансове за титлата.