Шампионатът в италианската Серия "А" може отново да бъде прекъснат заради завишения брой нови случаи на COVID-19. Според "Корире дела Сера" надпреварата може да спре  за две седмици. Това е една от опциите, които ще обсъждат шефовете на италианския футбол съвместно с местните здравни власти.

През следващата седмица така или иначе има пауза във вътрешните шампионати заради мачовете на националните отбори. Това означава, че засега може да бъде отложен само кръгът от предстоящия уикенд.

От Дженоа вече обявиха, че искат отлагане на мача с Торино в събота заради 14 нови случая. Казусът се усложнява заради факта, че в неделя Дженоа игра с Наполи, като към онзи момент вече имаше двама играчи на "грифоните", които са били заразени.

Днес всички състезатели, треньори и служители на неаполитанците ще бъдат тествани. Резултатите ще станат ясни утре. Нова серия тестове ще бъде проведена в петък.

Ако има болни и сред футболистите на Дженаро Гатузо, е поставено под въпрос и провеждането на  дербито с Ювентус, който е насрочено за неделя от 21:45 часа.

14 положителни проби за коронавирус в Дженоа

14 положителни проби за коронавирус в Дженоа

Големият проблем се е разразил след мача с Наполи