Деян Станкович ще получава 700 хиляди евро годишна заплата начело на италианския Сампдория.

Очаква се назначението на 44-годишния специалист за старши треньор на клуба от Серия А да бъде обявено до броени дни. Двете страни са постигнали пълно съгласие в преговорите и остава само официалното подписване на договора.

Деян Станкович: Помня Световното първенство в Америка, Стоичков направи чудо

Деян Станкович: Помня Световното първенство в Америка, Стоичков направи чудо

"Имахте големи играчи"

Освен основната заплата Станкович ще получи и допълнителен бонус от 400 хиляди евро, което ще увеличи бъдещите му приходи от Сампдория до 1,1 милиона евро.

"Помня великата история на клуба и бих искал да можех да съм на терена в полуфиналите на Шампионската лига през 1992 година в София, но бях прекалено млад. За мен пристигането в Сампдория е голям успех", заяви Деян Станкович пред италианското издание primocanale.it.

"Ситуацията не ме плаши. Историята на клуба е достатъчна мотивация за мен. Доволен съм от играчите, които са на разположение", каза още Станкович, който в края на август напусна бившия си клуб Цървена звезда заради неуспеха в опита да го класира за груповата фаза на Шампионската лига

Сампдория заема последно място във временното класиране в италианското футболно първенство с едва 2 точки след 8 кръга и няма победа до момента. Тимът от Генуа ще гостува на Болоня в събота, 8 октомври.