Символът на Ювентус Алесандро дел Пиеро очаква да получи покана от щаба на националния отбор за Европейското първенство в Австрия и Швейцария през 2008 г. "Златното момче" на Торино не бе викан за последните два мача на "скуадра адзура" и според много специалисти кариерата му в със синьо-белия екип вече е приключила.

На съвсем друго мнение обаче е самият футболист. "Дали мечтая за Евро 2008? Да, искам да играя не само в Австрия и Швейцария, а и в ЮАР през 2010-а година", отговори Дел Пиеро на въпрос, зададен му от вестник "Република".

"Не искам да съм халф в националния отбор, но с удоволствие бих поел задачите, с които беше натоварен Антонио ди Натале срещу Шотландия", продължи Дел Пиеро.

Последният мач на Алекс за Италия беше преди повече от два месеца. След него ветеранът заяви на селекционера Роберто Донадони, че силата му е в противниковия пеналт и не желае повече да бъде използван като полузащитник.

"Не се чувствам жертва на някаква неправда. Още преди бях казал на Донадони - ако Италия се класира за Евро 2008, част от заслугата е моя. На клубно ниво играя по-малко от миналия сезон, но съм отбелязал същия брой голове, така че не мисля, че съм по-слаб от другите италиански нападатели", завърши Дел Пиеро.