Легендарният наставник на Милан и Парма Ариго Саки коментира предстоящото подновяване на футболния сезон в Италия след принудителната пауза.

"Завръщането към игра може да е сигнал и за това към нормалността. Но ако се появят проблеми, за Бога, нека спрем. Отборите, които ще имат стратегия, а не просто тактика, ще са по-добрите. Колективът, взаимната помощ, характерът и отборният дух.

На терена бих искал да видя повече смелост, ентусиазъм и агресия. Стига вече с тимовете, използващи трима защитници, които да пазят един нападател. Публиката иска красота и забава, а не просто победи, спечелени без заслуги. Ще бъде като театрално представление без зрители. Ти си гол, не можеш да се хванеш за нищо.

Високите температури през лятото? Бях селекционер на Италия, когато на Мондиал 1994 играхме по обяд под жаркото слънце и с 90% влажност. Не е лесно, така си е, но ако тренираш добре и планираш възстановяването, можеш да го направиш. В дългосрочен план човекът побеждава природата. Погледнах програмата и ми се струва, че тази на Интер е доста лесна.

Мисля, че Антонио Конте може да ги върне в борбата за върха, въпреки че Ювентус, заради състав си и Лацио, заради голямата им мотивация, ще започнат с предимство. Факторите, които ще повлияят на битката, са подготовката и страхът. Ще дам конкретен пример - очаквам Стефано Сенси от Интер по-бързо да навлезе във форма от съотборника си Ромелу Лукаку, който има гигантски мускули", заяви Саки пред "Гадзета дело спорт".

Мачовете в Серия "А" ще се играят пред публика?

Мачовете в Серия "А" ще се играят пред публика?

Признание от Габриеле Гравина