През 2018 г. блокчейн компанията LLC придоби над 67 000 акра земя в Северна Невада. Идеята на Джефри Бърнс, спечелил милиарди от крипто валути, е изграждането на нов вид бизнес и жилищна общност, съобщава Tomwiscombe. Пустинният терен, който се нарича Innovation Park, ще се превърне в интелигентен град с децентрализирана блокчейн технология, която е в основата на цялата инфраструктура.

Сред другите проекти, които градът ще включва, са силно обезопасен, високотехнологичен блокчейн кампус, заедно с блокова технология с изкуствен интелект (AI), 3D боядисване и нанотехнологии, жилищни сгради, които ще мотивират и различни финансови, бизнес и търговски дейности и концепции.

Човекът зад мащабния проект Джефри Бърнс цели да създаде общество извън капиталистическия свят, в който живеем , пише New York Times. Блокчейн технологията не подлежи на контрол от правителството и големите корпорации, а дава властта в ръцете на обикновените хора.

Снимка 388172

Източник: tomwiscombe.com

Градът ще покаже как развитието на бизнеса, ежедневния бит и търговията могат да процъфтяват заедно с глобално променящите се технологии. Проектът обещава ефективност, устойчивост и прозрачност. Множество иновативни технологии ще променят начина, по който хората съжителстват, а блокчейн технологията ще поддържа справедлива демократична система.

До този момент компанията е ангажирала услугите на "Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects" и "Tom Wiscombe Architecture", за да съдействат за визията и архитектурата на тази среда. Ще се изградят големи пространства и сенчести зелени дворове, които ще служат за разходки и събиране на хора. Предвиждат се и автономни автомобили за по-бързо придвижване между големите сгради.

Градове, като този са не просто интелигентни, те ще подобрят живота на хората значително с електрически автомобили, пешеходни зони и повече свободни зелени площи. Новият тип селище ще даде възможност на гражданите, които заживяват заедно или създават семейства да имат по-големи домове и необходимите условия за нормалено социално общуване.

Следващите иновации, които Бърнс иска да осъщстви чрез блокчейн проекти, са свързани с използването на слънчевата енергия и вторичната употреба на водата.