Генералният директор на Интер Джузепе Марота коментира провалената размяна с Рома на играчите Матео Политано и Леонардо Спинацола. Шефът на "нерадзурите" говори още за трансферните цели на тима Виктор Моузес, Кристиян Ериксен и Оливие Жиру. 

"Мисля, че имаше преувеличено медийно внимание върху цялата тази ситуация. Спинацола е добър професионалист, с който вече работихме заедно в Ювентус. Мисля, че във футбола преди да се финализират дадени преговори, трябва да се направи преценка на техническо, медицинско, икономическо и физическо ниво. След като приключихме с нашия анализ, клубът прецени да не продължи с този трансфер и затова казах на колегите ми от Рома, че се оттегляме.

Политано се прибра в Интер видимо разстроен, тъй като страшно много искаше да се завърне в родния си Рим. Това, че Рома разпространи снимка на играч, минаващ през медицински прегледи, не е наш проблем. Ние не сме правили снимки на Спинацола. Живеем в свят, в който подобни неща се случват.

Ериксен? Той е играч на Тотнъм, но договорът му изтича през юни, така че е изцяло легитимно и позволено да мога да се видя с агента му през този период. Не бива да се говори за това дали ще дойде тук през януари или юни, защото конкуренцията е голяма и не знаем какво ще се случи.

Няма да отрека, че говорих с антуража на Жиру, ще преценим ситуацията с него. Неговият трансфер и този на Политано може и да са обвързани, но каквото не се случва на пазара днес, може да се случи утре.

Моузес? Да, той определено е сред вариантите ни за нови попълнения", заяви Марота пред "Скай Италия".

Лече спря и Интер, завършвайки 1:1

Лече изненада напериятно Антонио Конте и компания

Бастони откри в 72-ата минута за "нерадзурите", но Манкосу вкара за 1:1 пет минути по-късно