Интер си осигури услугите на Жофри Кондогбия. Футболистът разкри, че градският съперник на "нерадзурите" - Милан, му е предложил повече пари, но въпреки това е избрал водения от Роберто Манчини тим. Кондогбия настоява, че именно Манчини е успял да убеди играча да предпочете "нерадзурите", които платиха 40-милиона евро на Монако за 22-годишния талант.

"Истината е, че разговарях с Милан, но никога не съм казвал "да" на Адриано Галиани", отсече Кондогбия пред "Екип". "Милан ми предложи повече пари, но Манчини направи разликата. Двата клуба знаят какво се случи и какво са ми предложили. Офертата на Милан бе по-добра от финансова гледна точка, но това не беше определящо за избора ми", обясни новото попълнение на "черно-сините" от Милано.

"Треньорът бе голям фактор в моя избор, повече от 50%. Той ми каза това, което исках да чуя. Много играчи се озовават в грешния клуб, защото не са разговаряли с треньора. Аз го направих и това изигра ключова роля. Разговарях и с Патрис Евра, но не конкретно за Интер. Неговото виждане беше много важно за мен, той ме накара да осъзная, че пробваш ли се веднъж в Серия "А", след това вече нищо не може да те впечатли повече. Той ми каза още, че ако се пробвам в Серия "А", това ще ми помогне да стана по-добър въ ввсяко отношение. В Италия тренировките са по-тежки и в резултат на това всичко друго става по-лесно", продължи халфът.