Претендентът Интер записа второ поредно равенство в Калчото и вече рискува да остане на четири точки от Ювентус. По-рано през деня тимът от Милано направи 1:1 с Лече и това не се хареса на треньора Антонио Конте.

"Ние сме отбор, който трябва да се движи със 100 км/час. Не можем да си позволим някой от тима да не поддържа темпото, защото в крайна сметка ще стигнем до равенство в мач, който по принцип е трябвало да спечелим", заяви Конте пред Sky Sport Italia.

"Ако поддържаме средна скорост на движение, няма как да постигаме победи - продължи треньорът със сравненията. - През цялата първа половина на сезона бяхме на пълна мощност, но когато спрем да го правим, ставаме един най-обикновен отбор. Когато започнем да се движим леко като круизен кораб, това няма да ни е достатъчно, за да печелим всичките точки".

Друга от причините за ремито според наставника е схемата на игра на Лече - 3-4-1-2, която беше огледална на тази на неговия отбор. "Не е лесно да играеш срещу съперник със сходна постройка", обясни Конте.

Шеф в Интер внесе яснота около трансферната политика на клуба през януари

Шеф в Интер внесе яснота около трансферната политика на клуба през януари

Бепе Марота разкри защо се провали размяната с Рома