Треньорът на Интер Антонио Конте обяви, че отборът не е изиграл най-силния си мач до момента през сезона, въпреки победата с 3:0 над Сасуоло. 

"Винаги се опитваме да даваме най-доброто от себе си. В някои случаи това сработва по-добре, друг път резултатите не са толкова позитивни, но ние винаги даваме 100%. Инерция може да се получи и в двете посоки, важното е да напускаме терена с фланелки, напоени с пот. Нищо не съм променял. Нека кажем, че се подготвихме за мача по определен начин, тъй като уважаваме нашите опоненти. Николо Барела игра пред защитата за първи път, но в определени ситуации той трябва да тръгва напред. Уважихме характеристиките на Сасуоло и в крайна сметка си тръгнахме с впечатляваща победа", каза Конте. 

"Дали това беше най-доброто ни представяне? Определено не. Най-добрият ни резултат за сезона, но имахме мачове, в които се представихме много по-добре. Ако си говорим за решителност, то тогава може би беше най-добрият, но ако си говорим за качество на футбола, това е друг въпрос. Идеалната ситуация е да комбинираме тези два елемента. Мачовете са различни, както и характеристите на съперниците ни. Трябва да сме готови да се приспособим към всякакви ситуации. Проучихме Сасуоло внимателно и поздравявам моите играчи, защото по принцип не е лесно в Интер. Нищо тук не е лесно. Интер е клуб, в който хората нямат търпение да са негативни спрямо нас. Трябва напълно да се изолираме от това и да не допускаме нищо подобно отвън, особено от тези, които са нетърпеливи да хвърлят кал или нещо по-лошо по нас".

"И преди съм работил в големи клубове, но тези негативизъм и решителност да удряш по Интер са трудни за всички. Трябва да използваме това като допълнителна мотивация да даваме най-доброто от себе си. Винаги съм казвал, че отговорността трябва да е споделена както в позитивните, така и в негативните моменти. Ако нещата потръгнат зле, не можеш да виниш само треньора или играчите. Смяната на наставника е едно от решенията, а не единственото. Ако лодката попадне в буйни води, трябват ти всички ръце на борда, за да я задържат, а не да оставиш треньора или някои футболисти да се удавят. Дали постът ми е сигурен? Дано да е така", заяви Конте след мача.

Интер разби Сасуоло с 3:0 като гост

Класически Интер нанесе първа загуба на Сасуоло в Серия "А"

"Нерадзурите" разбиха "неровердите" с 3:0 като гост