Идеята на спорта е да обединява хората, да ги кара да се раздвижат и, разбира се, да ги прави по-добри. В днешно време сякаш фокусът се е изместил повече към изкарването на много пари от спорт, но има и добри примери, за които все още можем да се хванем. 

Такъв е жестът на няколко хиляди хокейни фенове. Става въпрос за хокеен мач от по-ниските дивизии в САЩ, а традицията повелява, че с наближаването на празниците трябва да се случват и необикновени неща. Когато отборът домакин отбележи първия си гол в срещата, задачата на феновете е да започнат да хвърлят плюшени играчки на леда.

Този ритуал се нарича Teddy Bear Toss и може да изглежда малко странен, но всички мечета, озовали се на игрището, отиват за благотворителност. Тази година честта се падна на отбора на Хърши Беърс (Hershey Bears) и неговите фенове, които хвърлиха 34 798 плюшени играчки по време на неделния мач. 

Това е нов световен рекорд, като предишният беше поставен през 2015 г. от Калгари Хитмен (Calgary Hitmen). Предишното най-добро постижение за Хърши Беърс пък беше през 2017 г., когато от леда бяха събрани 25 017 играчки, пише ESPN.