Председателят на съвета на директорите на "Черноморец" Митко Събев заяви, че бюджетът на клуба за настоящия сезон е 3.779 млн. лева. Бизнесменът излезе с декларация, провокирана от материали в днешната преса, с която защити проекта си.

"Абсолютна спекулация са твърденията за неограничено наливане на милиони в "Черноморец". Клубът разполага с одобрен бюджет, както и с финансов и маркетингов план, които стриктно изпълнява, при строга отчетност и прозрачност", заяви Събев.

Според декларацията за заплати този сезон ще бъдат платени общо 2 786 077 лева, а за премии - 562 152 лева. Контрактните суми пък са в размер на 431 390 лева. Политиката на "Черноморец" е да привлича в състава си предимно свободни агенти.

"Инвестициите, правени от акционерите на "Черноморец", са част от мащабен план за развитие на спортната инфраструктура и създаване на повече възможности и отлични условия за спортуване на младите хора в града." Събев добави, че всички в клуба "ще продължат да следват поставените цели за развитието на клуба, въпреки всички атаки."

Миналата есен председателят на съвета на директорите на "Черноморец" обяви, че средната заплата в отбора е 5789 лева. Клубът беше един от първите, който показа готовност да работи при прозрачност на финансите. Старши треньорът Красимир Балъков пък заяви, че целта пред бургазлии е всяка година да увеличават бюджета си, докато той стане 15-20 млн. лева.