Българските хандбалистки до 19 години завършиха на четвърто място на Европейския турнир, който се проведе във Варна. В мач за бронзовите медали момичетата на Веселина Златева отстъпиха на силния тим на Украйна с 22-33 (11-16). В надпреварата организирана от Европейската хандбална федерация участваха 10 отбора.

Украинките поведоха рано със 7-2 и контролираха играта през цялото време. Българките бяха леко смутени и направиха много грешки, които не им дадоха да се върнат в мача. Разликата в края дори стана двуцифрена.

Български хандбален клуб спечели международен турнир само месец след основаването си

Български хандбален клуб спечели международен турнир само месец след основаването си

Момичетата от Люлин 2019 триумфираха в Гърция

Мадлен Тодорова вкара 6 гола и влезе в Идеалния отбор на турнира, Маринела Панайотова се отличи с 5 попадения. Над всички в мача беше украинката Анна Диабло с 14 гола.

В битката за титлата Сърбия се наложи над Полша с 22-20 (12-10). Защитата на шампионките се оказа по-добра от мощната атака на полякините. Сръбкините успяха да отворят 5 гола разлика през второто полувреме, което се оказа решаващо.

Крайно класиране: 1. Сърбия, 2. Полша, 3. Украйна, 4. България, 5. Исландия, 6. Гърция, 7. Израел, 8. Финландия, 9. Босна и Херцеговина, 10.Великобритания

На същинското Европейско първенство в Гьор домакините от Унгария победиха Холандия във финала с 27-20 и грабнаха първа титла във възрастовата група. На трето място остана Норвегия след успех срещу Русия с 29-26.