Бившата състезателка по художествена гимнастика, днес треньор, Симона Пейчева даде своето мнение за представянето на индивидуалистките ни на Световното първенство в Арена Армеец София. Грациите ни не успяха да вземат медали в първите финали - на топка и обръч, но въпреки това представянето им е много добро.

След третия състезателен ден момичетата се намират на второ място в отборното класиране.

"Смятам, че момичетата тръгнаха много уверено и много спокойно още на квалификациите. И може би напрежението им изигра малко лош късмет на финалите. Най-добре е да успокоят това напрежение, ако могат. Да се абстрахират от това, че играят пред родна публика, за да не им тежи отговорността. Аз лично, на изпълнението на Неви (Невяна Владинова) на топка се разчуствах изключително много, а смятам, че имаше орязване спрямо нейната оценка. Надявам се да превъзмогнат тази емоция, която им тежи и ще се отпуснат да играят", сподели Симона Пейчева.

"Съпреживявам всичко. Не мога да скрия, че напрежението много влияе. За Боряна Калейн това е първо световно първенство, а на финалите е с най-предно класиране от българките. Пожелавам им да играят освободени."

"По мое време имаше много по-голяма конкуренция, сега сякаш сме по-близо до руската школа. И трите ни гимнастички са по-близо до тях. Много успешно вървят към усъвършенстването и се конкурират с тях успешно", завърши Симона Пейчева.

Българските грации съхраниха второто си място в отборната надпревара

Българските грации съхраниха второто си място в отборната надпревара

Лидерки са рускините