Стилияна Николова води във временното класиране, а Боряна Калейн е втора след изпълненията с обръч и с топка за многобоя при жените на Световната купа по художествена гимнастика, която започна днес в "Арена София".

Николова е на върха със сбор от 69.500 точки. Тя изигра композицията си с обръч с леки неточности и получи оценка от 34.350 точки, а на топка беше много стабилна и беше оценена с 35.150.

Боряна Калейн има 69.400 точки. Грацията представи силно и в двете съчетания и има 35.600 точки на обръч и 33.800 на топка.

Трета до момента е италианката София Рафаели с 68.700 точки (35.200 обръч и 33.500 топка).

Четири от четири възможни финала за България в първия ден на Световната купа. Стилияна Николова и Боряна Калейн намериха място сред най-добрите осем на обръч и топка.

Главен съдия на състезанието е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес е в панела за изпълнение на обръч.

Специален гост на Световната купа е президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, който гледа изпълненията в компанията на президента на БФХГ Илиана Раева.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистите на отделните уреди.

Надпреварата ще бъде официално открита в 18.00 часа, а от 19:00 до 20:40 предстоят изпълненията с пет обръча при ансамблите. България ще играе във втората група, която започва в 20:00 часа.

Невяна Владинова ще дебютира като главен съдия на Световната купа в София този уикенд

Невяна Владинова ще дебютира като главен съдия на Световната купа в София този уикенд

Арена София ще посрещне едни от най-слините гимнастички в света този уикенд