Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика споделиха, че са много щастливи от завоювания медал на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска спечелиха бронзовия медал от многобоя със сбор от 58,000 точки.

Безгрешна България с бронз в многобоя, съдийска титла за Русия

Безгрешна България с бронз в многобоя, съдийска титла за Русия

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска с две от две без грешка

"Нашите оценки бяха коректни. За утре ще си пожелаем медал. Госпожа Раева също дойде при нас и каза, че е доволна", заяви Лаура Траатс пред Нова спорт.

"Емоцията е много голяма, не мога да я опиша, това е моят първи медал от Световно първенство.", добави дебютантката Ерика Зафирова.

"Смятаме да продължаваме да показваме какво всъщност е художествена гимнастика и искамe да продължаваме по същия начин. Огромно благодаря на всички българи, които ни подкрепят. Утре ще си пожелая два златни медала", каза Стефани Кирякова.

"Най-щастливи сме от това, че успяхме да изпълним плана си - да изиграем съчетанията си по този начин. Не отговаряме за съдийството, за нас най-важно е да си изиграем съчетанията както трябва. Продължаваме да тренираме в залата и съм сигурна, че ще дойде моментът, когато това ще ни се отплати. Ние сме отбор, който винаги се цели в първото място, но се радваме, че успяхме да вземем медал", сподели капитанът на отбора Симона Дянкова.

"И аз се чувствам много щастлива. Вчера си пожелах нещо, което се сбъдна. Пожелах си г-жа Весела Димитрова да е доволна от нас. Искам да се насладим на финала на това първенство по най-добрия начин", завърши Мадлен Радуканова.