Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетни плакети на ММС състезателките от националния отбор по художествена гимнастика за успешното им представяне на първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика, което се проведе от 9 до 13 юни в Двореца на културата и спорта във Варна.

Министър Кузманов участва в откриването на Национална универсиада 2021

Министър Кузманов участва в откриването на Национална универсиада 2021

Най-мащабното университетско спортно събитие се организира от Асоциацията за университетски спорт "Академик"

В индивидуалната надпревара при жените Боряна Калейн завоюва сребърно отличие в многобоя. Страната ни не е имала медал в индивидуалния многобой от златото на Мария Петрова през 1994 г.

Националният ансамбъл - жени в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели титлата във финала на пет топки и сребърен медал на три обръча и два чифта бухалки.

На шампионата на Стария континент във Варна ансамбъл-девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова донесоха за страната ни 3 сребърни отличия - в многобоя и във финалите на съчетанията с топки и ленти.

"Поздравявам Ви за постигнатите успехи на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. С тях дадохте голяма заявка за престижни класирания на предстоящите Олимпийски игри в Токио. Пожелавам успех на всички", каза министър Кузманов по време на награждаването.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева запозна министъра с подготовката на състезателките преди началото на най-големия спортен форум. Тя сподели, че българският щаб заминава за Мураяма (Япония) на 21 юли, където момичетата ще тренират до старта на Олимпиадата.

За принос към успехите на българските гимнастички министър Кузманов награди с почетни плакети и техните треньорки Бранимира Маркова - мениджър на национален отбор жени-индивидуално, Марияна Памукова - личен треньор на Боряна Калейн, Весела Димитрова и Михаела Маевска - старши треньор и помощник треньор на ансамбъл-жени, Вяра Ваташка и Цветелина Найденова - старши треньор и помощник треньор на ансамбъл-девойки.

Габриела Петрова покри норматив за Токио 2020, министър Кузманов подкрепи българските лекоатлети

Габриела Петрова покри норматив за Токио 2020, министър Кузманов подкрепи българските лекоатлети

Проследи на живо надпреварите от първия ден на Европейското отборно първенство по лека атлетика