Българската гимнастичка Катрин Тасева заяви, че е много доволна и горда със себе си, след като успя да завърши на шестото място във финала в многобоя на Световното първенство тази вечер.

"Аз съм щастлива и горда. Има голям скок при мен и при Неви. Вървим с нея по един път. Вървим само нагоре. От състезанието съм доволна. Може би психически трябваше да издържа на финалите. Щях да съм още по-доволна. Изпуснах още няколко медала. Г-жа Раева ни окуражаваше преди да излезем на килима.

Катрин Тасева шеста в многобоя, Невяна Владинова се нареди под №15

Катрин Тасева шеста в многобоя, Невяна Владинова се нареди под №15

Дина Аверина е шампионка

Искам да благодаря на всички хора, които ни подкрепяха. Аз съм доволна от днес и успях да покажа Катрин в на-добра светлина.

За формата на шампионата ще обсъдим с колежките и ще се стигне до единодушие, защото е много тежко, когато всички най-добри гимнастички се класират за многобой и трябва да се играят прекалено много съчетания.

На следващото Световно се виждам на второто място /смее се/. Не знам, не мога да кажа, трябва преди всичко да сме здрави.

На ансамбъла пожелаваме късмет.

Сега на нас ни дават 17 дни почивка. После - на Белмекен, както винаги. Старата песен на нов глас.

Невяна Владинова през сълзи: Не мога да бъда доволна от себе си...

Невяна Владинова през сълзи: Не мога да бъда доволна от себе си...

"Стартирах много добре състезанието"

Както всички знаят, ние с Неви сме най-близки и извън залата. Затова, че винаги сме заедно ни е толкова хубаво.

Едва ли някой ще запомни днешния ден след вчерашния. Ние продължаваме да пишем нашата история, защото от 17 години България не е печелила медал в отборната надпревара. Хората ще запомнят състезанието по този начин", каза Тасева пред журналистите.