Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че никога не е казвала, че ансамбълът ни може да спечели световната титла, а само че има възможност да го направи, ако си изиграе съчетанията по най-добрия начин.

"Доволна съм, момичетата са пределно мобилизирани и концентрирани и направиха една много силна подиум тренировка.

Невяна Владинова: Горда съм, че съм част от този отбор

Невяна Владинова: Горда съм, че съм част от този отбор

"Много сме щастливи"

Не съм казвала, че се борим за световна титла. Казах, че сме много добри и ако си изиграем съчетанията, можем да спечелим световната титла. Свидетели сме на една безпрецедентна конкуренция в индивидуалното и ансамбъла. И както каза Мори Ватанабе - очаква големи изненади. Видяхте какво се случва при индивидуалното с медалистките от Италия. Мисля, че в ансамбъла ще бъде още по-жестока конкуренцията. Момичетата напълно осъзнават своята сила и възможности. При всички случаи има вълнение. Мисля, че успяваме да мобилизираме, да успокоим и да са спокойни децата.

Не знам дали горят от желание да излязат да играят. Те са един отбор, но всяка една е отделна вселена. Всяка една преживява различно. Нашата задача е да ги превърнем в един дух и тяло. Нашата задача е да са много спокойни и мобилизирани, и да изиграят по най-добрия начин съчетанията, и да зарадват феновете.

Боряна Калейн: Още не мога да повярвам, че сме сребърни медалисти

Боряна Калейн: Още не мога да повярвам, че сме сребърни медалисти

"Заради успеха има сълзи в очите ми"

Направиха силна подиум тренировка с едно малко по-леко изхвърляне на Лаура. Мисля, че за силния и подготвения не важат суеверия", каза Раева.