Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри в интервю за колегите от Тribune.bg как върви подготовката на новия ансамбъл и новите попълнения в националния ни отбор индивидуално в края на тази изпълнени с много емоции и постижения година.

"Готвим се много усилено, много усърдно. Първо има промяна на правилника в художествената гимнастика, който е съвсем различен от предишния. Вече работим по него, подготвят се новите композиции както в индивидуалното, така и в ансамбъла. Да, ние имаме нов ансамбъл, но ще имаме и сериозна промяна в индивидуалното. Освен Боряна Калейн и Татяна Воложанина, младите ни жени настъпват много сериозно. Доволна съм от това, че момичетата и треньорите се справят с новия правилник.

Браво! Българските лъвици в естетическата гимнастика спечелиха бронзов медал на Световното първенство

Браво! Българските лъвици в естетическата гимнастика спечелиха бронзов медал на Световното първенство

Състезанието се проведе в Хелзинки

Мисля, че той ще бъде много по-атрактивен, много по-интересен, отколкото правилника до тази година, от друга страна ще бъде много по-труден, ще бъде тежък за състезателките. Но знаем, че в професионалния спорт е така. Няма лек професионален спорт. За сметка на това, пак повтарям, ще бъде много по-красиво за окото, за радост на почитателите на художествената гимнастика.

Продължаваме да работим, както сме работили винаги досега - с много отговорност, с много любов, с много сърце, с много отдаденост и с високите цели, които си поставяме на всяко едно състезание. Надяваме се и в индивидуалното да имаме гимнастичка, която също да достигне най-големите върхове в спорта - златен олимпийски медал и световни титли, и много сериозно и активно работим по този въпрос, както и с новия ансамбъл, разбира се. Мога да споделя, че той е съставен от едни прекрасни момичета, изключително талантливи, които съм сигурна, че ще изненадат много приятно и ще зарадват нашите многобройни фенове".

Катрин Тасева: Не беше толкова трудно да спра със спорта

Катрин Тасева: Не беше толкова трудно да спра със спорта

"Извървях дълъг път"