Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще участва на Световната купа в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли и ще проведе едноседмичен лагер в Париж преди олимпийските игри, който ще започнат на 26 юли. Това обяви на пресконференция старши треньорът на тима Весела Димитрова.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева получиха наградата за отбор на месец май, след като защитиха европейската си титлата в многобоя на шампионата в Будапеща (Унгария) след две много силни изигравания на композициите си. Димитрова пък взе приза за треньор номер 1 на месеца за десети път.

Ансамбълът получава отличието за рекорден 27-и път от 2001 година насам, откакто е основана анкетата на пресклуб "България". Тимът получи 12 гласа, а Димитрова има 6 вота от спортните редакции.

"Благодаря за тази награда. Чудесно е, че има повече номинирани треньори, което значи, че повече спортове имат успехи. Стараем се и аз и момичетата и се опитваме да не се напрягаме от факта, че предстои най-важното спортно събитие. Подготвяме се сериозно и се моля да са здрави, да издържат на напрежението и да покажат това, на което са способни", каза Весела Димитрова.

Момичетата от ансамбъла увериха, че ще продължат да дават най-доброто от себе си, за да покорят най-високия връх.

Треньорката добави, че в плановете им за подготовка е предвидено едно състезание до олимпиадата - Световната купа в Клуж-Напока.

"Цел за първия полусезон ни беше призово представяне на Европейското първенство в Будапеща. Там момичетата показаха много силна игра и взеха титлата в многобоя, а на пет обръча получиха рекордно висока оценка. Следващата ни цел е призово класиране на олимпийските игри в Париж", коментира Димитрова.

Тя каза още, че промени в съчетанията винаги има с цел повишаване на трудността.

"Ще участваме на Световната купа в Румъния, след това ни предстои лагер във Варна, а на 29 юли заминаваме за едноседмична подготовка в Париж, след което влизаме в олимпийското село. Момичетата са много мотивирани и силни като спортисти. Конкуренцията при ансамблите е убийствено жестока и най-опасните ни съперници ще бъдат всички участници на олимпийските игри", завърши Димитрова.

Весела Димитрова: Момичетата преодоляха огромно напрежение

Весела Димитрова: Момичетата преодоляха огромно напрежение

"До Олимпиадата само тренировки, тренировки.."