Българският ансамбъл за девойки зае десето място след изпълнението на съчетанията с пет обръча на европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Баку.

Младите гимнастички допуснаха грешки в изпълнението си и оценката им от 20,150 не им стигна за финал на обръчи. По регламент се класират първите осем отбора. 

"Много добре тръгнаха, но за съжаление загубиха концентрация в последната част и допуснаха грешки. Очаквам занапред да бъдат по-добре подготвени психически и да натрупат опит от европейското за следващото голямо състезание. Съжалявам, защото направихме страхотна тренировка, но днес не бяха концентрирани. Дай Боже да стигнем до медалите", каза треньорът Вяра Ваташка пред БНТ.

Утре стартират индивидуалните състезания за жени с изпълненията на обръч и топка. Боряна Калейн ще играе на обръч и топка, Невяна Владинова на обръч, а Катрин Тасева на топка.

По регламент в отборната надпревара се сумират двете оценки на ансамбъл - девойки, както и шестте най-високи оценки от изиграните 8 съчетания от индивидуалистките, а това определя класирането на отбора на всяка държава. Няма индивидуален многобой, а само финали - при жените първите 8 на всеки уред от квалификациите (по 2 от държава), при ансамблите - първите 8 на всяко съчетание. 

Илиана Раева: Момичетата пожелаха да отида с тях в Баку

Илиана Раева: Момичетата пожелаха да отида с тях в Баку

Нямаше как да им откажа, защото знам, че се чувстват по-спокойно, когато съм с тях