Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика в индивидуалното направление Бранимира Маркова заяви, че участието на България на европейското първенство в Киев (Украйна) е било изключително важно.

Боряна Калейн се размина с медала на Европейското в Киев

Боряна Калейн се размина с медала на Европейското в Киев

Тасева завърши седма

"Въпреки тежката ситуация, в която се намираме, смятам, че целият екип постъпи смело с решението да участваме на това състезание. За първи път състезателките показаха новата си програма. Допуснатите грешки ги извадиха от призовата тройка, за съжаление. Но и двете се опитаха да покажат програмата си по най-добрия начин и може би от голямото желание донякъде прегоряха. За съжаление подготовката ни прекъсна точно в момент, в който влизаха в много добра форма и в случая разчитах на огромното желание и опит на Боряна Калейн и Катрин Тасева, за да могат да се справят на това отговорно състезание, без да са имали каквото и да е друго участие преди него. Сега смятам, че трябва да засилим доста подготовката и се надявам да няма дълги паузи през следващия сезон, защото това влияе и на психическото им състояние, както на физическата форма, предразполага към контузии и никак не е добре за спортистите, които тренират на високо ниво", каза Маркова в специално интервю от Киев за Фейсбук страницата на БФХГ.

"Всички се надяваме Олимпийските игри в Токио да се проведат, за да реализираме четиригодишните ни усилия. За всеки състезател, а и треньор, участието на Олимпиада е венец на положените усилия и труд цели четири години. Такова участие винаги е сбъдната мечта, така че дано обстановката с вируса се успокои и да позволи провеждането на Олимпиадата. Европейското първенство мина, направихме своите изводи и анализирахме какво трябва да променим. Сега е време за двойна и тройна работа. Започваме веднага.

Треньорът на девойките: Постигаме успехи с работа и любов

Треньорът на девойките: Постигаме успехи с работа и любов

"Талантът се вижда от пръв поглед"

Девойките Стиляна Николова и Ева Брезалиева се представиха прекрасно. Наблюдавах финалите и съм очарована от тяхната игра. Поздравявам момичетата и екипа работил с тях за добрата работа. Всички много им се радваме и сме спокойни за смяната, която идва в националния отбор. За мен участието ни на европейското първенство беше изключително важно. Поради липса на състезания нямах точната представа за нивото на Катрин и Боряна спрямо световния елит. Смятам , че са абсолютно конкурентноспособни, но им трябва стабилност в изпълнението. Ако играят без грешка, което се иска от тях, ще са неизменно сред призовите места", каза още Маркова.

Европейска титла за България в Киев

Европейска титла за България в Киев

Девойките завоюваха още два медала