Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши на трето място в многобоя на Световното първенство в Баку. Българките бяха безгрешни и в двете си съчетания. 

За шедьовъра на Весела Димитрова с обръчи и бухалки, озвучен от "Най-великото шоу", те получиха оценка от 28,800 точки. Петте топки по музика от японското аниме "Наруто" бяха оценени с 29,200. Българският щаб подаде контестация за оценката на пет топки, но тя не бе уважена. Със сбора си от 58,000 точки Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова завоюваха втори бронз от многобоя на Световно първенство в кариерата си.

Снимка 443968

Световен шампион стана тимът на Русия. В смесеното си съчетание рускините имаха видими грешки и получиха 28,700. На пет топки неточностностите им бяха по-малко и те бяха оценени с рекордните 30,000 точки, което постави доста въпросителни относно обективното съдийство. Световен вицешампион в многобоя стана отборът на Япония. Азиатките получиха 29,000 на бухалки и обръчи и 29,200 за пет топки.

Мисия Токио изпълнена! Тасева и Калейн спечелиха две квоти за Игрите в Япония
Обновена

Мисия Токио изпълнена! Тасева и Калейн спечелиха две квоти за Игрите в Япония

Калейн на косъм от медал в многобоя

Утре ансамбълът ни ще се бори за медали и във финалите на отделните уреди.