Във Вердер (Бремен) са уверени в силете си преди решителния реванш с Хайденхайм утре, който ще реши името на последния участник в Първа Бундеслига през следващия сезон.

В четвъртък вечер двата тима завършиха наравно 0:0 в Бремен При загуба Вердер ще изпадне от германския елит за първи път в последните 40 години, докато Хайденхайм се стреми към първа промоция в своята история сред най-добрите.

"Ще бъде много важно да останем уравновесени. Комбинацията от това и емоцията на мача ще вземе превес над футболните достойнства", коментира треньорът на "бременските музиканти" Флориан Кофелд.

"Разбира се, че чувстваме напрежение. Но винаги е чест да участваш в толкова важни мачове. Това са дните, които коват историята", коментира още младият специалист. Директорът на Вердер Франк Бауман също подходи позитивно към предстоящото гостуване.

"Важно е да можеш да се изправиш един път повече от случаите, когато си паднал на земята. Не мисля, че ние паднахме в първия мач, а че по-скоро се препънахме", каза Бауман.

Аут за Вердер за срещата е капитанът Никлас Мойсандер, който е наказан, но в групата се завръщат Омер Топрак, който се възстанови от контузия, както и Кевин Фогт, чието наказание изтече. Старши треньорът на Хайденхайм Франк Шмид определи предстоящия мач като най-големия в историята на клуба и добави, че знае как да спечели срещата.

"Качих се на колелото си и карах през гората. Това изчисти съзнанието ми и в главата ми се роди идея как да спечелим. Така е много по-лесно да се възстановиш и да създадеш нов план за мача. Ние все още сме аутсайдери в този сблъсък, но знаем, че това е най-важният мач в историята на клуба и това може да бъде шансът на живота ни", каза наставникът, който е част от Хайденхайм вече 13 години.

Вердер получава нов шанс да се спаси, Фортуна изпада директно

Вердер получава нов шанс да се спаси, Фортуна изпада директно

"Бременските музиканти" ще играят бараж за оставане в Бундеслигата