От германската футболна федерация очакват нови разкрития за аферата около Мондиал 2006 година, съобщава нейния президент Фриц Келер.

"Ще има нещо ново. Но ние продължаваме да призоваваме всички, които могат да допринесат с нещо за изясняването на ситуацията, да участват", каза Келер пред "ДПА".

Шефът на футбола в Германия: Много близо сме до ново разкритие в аферата на Мондиал 2006

Келер добави, че е време "да премахнем последната сянка от тази 2006 година, този фарс за германския футбол. Всички много се надяваме, че ще успеем. Както ми казаха, сме много близо".

Става въпрос върху плащане в размер на 6.7 милиона евро, което главният организатор на Световната купа Франц Бекенбауер получи от бившия шеф на "Адидасs" Робърт Луис-Драйфус през 2002 година. Парите влезнаха в сметка, контролирана от опозорения бивш футболен шеф Мохамед Бин Хамам от Катар.

Парите бяха върнати на Луис-Драйфус през 2005 година от сметка на Германската футболна федерация чрез управляващия орган ФИФА.

Целта на плащането все още е неясна. Разкриването на аферата доведе до падането на тогавашния президент на Волфганг Ниерсбах, а разследване от консултантите от "Фрешфилдс" също не можа да даде никакви резултати.

Келер каза, че в миналото са "допуснати големи грешки" и наскоро "Зюдойче Цайтунг" съобщи, че случаят е поверен на криминалисти от престижна берлинска детективска агенция.

Щутгарт маха Келер, но няма да назначава Балъков

Щутгарт маха Келер, но няма да назначава Балъков

Бобич отсвири Бала, спря се на Бруно Лабадия

Снимка 497301

Източник: GettyImages