Бившият български национал Илия Груев говори пред dsport часове преди началото на Евро 2024. Груев, който дълги години живее в Германия, е запознат с обстановката в страната-домакин. Бившият халф на Левски е играл за Дуисбург, Юрдинген и Рот Вайс Ерфут, а на първите е бил и треньор.

"Разбира се, че Германия е готова за Европейското. Четох една статия, че това е най-лесното и най-евтиното за организиране Европейско първенство, защото Германия има още от 2006 година всички инфраструктури, стадиони, паркоместа, всички удобства. Бяха направени козметични промени на всички стадиони. Обстановката е позната. С тези ред и дисциплина, които Германия предлага, ще станем свидетели на едно много хубаво Европейско първенство", започна Груев.

"Абсолютно това, че е последното първенство на Тони Кроос ще даде добавена стойност на Германия. Той е човекът, който ще прави разликата в мачовете, в това съм дълбоко убеден. Дали Германия може да стане шампион с него, не мога да кажа, но е факт, че нещата във футбола се променят в много. Допреди няколко години Кроос не беше високо ценен в Германия, което не го разбирах, казваха, че подава само настрани и назад. Отива в Реал Мадрид и печели 5 пъти Шампионска лига, сега се връща като месия. Преди фенове и журналисти не са си направили сметката. Години наред показва, че е страхотен футболист. Аз се радвам на неговото завръщане. Може да завърши кариерата си по великолепен начин", каза Груев за халфа на Реал Мадрид.

И италианци пожелаха Илия Груев

И италианци пожелаха Илия Груев

Клубът е от Серия "А"