Във всяко едно от Топ първенствата в Европа се говори за подновяване на срещите. Ето каква е ситуацията според "Гадзета дело спорт":

Италия - Серия "А"

Лигата и местната федерация работят върху три различни дати, в които ще се поднови сезонът. Оптимистичният вариант е за уикенда на 23-24 май, песимистичният за 6 и 7 юни, а средният за 30 и 31 май. Най-вероятно в началото на май отборите ще започнат тренировки.

Англия - Висша лига

В Англия заразата започна да се разпространява с бързи темпове с няколко седмици по-късно от Италия и затова е логично шампионатът да започне след Калчото. Няма спекулации за точна дата, след като първата такава беше определена за 3 май. Този вариант обаче стана неизпълним заради развитието на пандемията в цялата страна. Като цяло се говори за юни, а тренировъчните занимания да бъдат възобновени около средата на май.  

В Премиър лийг планират да правят постоянни тестове от началото на май

В Премиър лийг планират да правят постоянни тестове от началото на май

Идеята е през юни да могат да се играят мачове

Испания - Ла Лига

Испания е като Италия - двете държави са с най-много жертви в Европа. Там обаче се подготвят за рестартирането на мачовете. Три са датите, които президентът на лигата Хавиер Тебас предложи според споразуменията с УЕФА. Това са 28 май, 6 юни и 28 юни. Тренировките трябва да започнат в началото на следващия месец, като ще е задължително 72 часа преди това играчите да се подложат на тестове за заразата. Тебас също така предвижда предсезонната подготовка за следващата кампания да е едва 15 дни.

Германия - Бундеслига

Германия може да е първата държава от въпросните пет, която ще поднови кампанията. Най-вероятната дата за това е 9 май, като от местния футболен съюз не изключват възможността  мачове да има още на 2 май. Междувременно, отборите вече се завърнаха на тренировъчните терени.

Франция - Лига 1

Във Франция има объркване около възможните дати за доиграване на сезона. В момента все още нищо не е решено, след като в края на март беше поставена трудно постижимата цел за край на кампанията на 15 юли. Този срок най-вероятно ще бъде променен, защото има няколко отбора от Лига 1, които все още са твърде предпазливи, що се отнася до обсъждането за връщането към мачовете. В същото време настъпи ожесточена битка за телевизионните права, след като Canal+ спря плащанията към лигата по време на паузата.

Европейските турнири

УЕФА, Асоциацията на европейските клубове и континенталните турнири вече са уведомили федерациите, лигите и отборите, че Шампионската лига и Лига Европа могат да се изиграят през юли и август след приключването на националните състезания. Очевидно това ще е свързано с подновяването на всяко едно първенство.