Патрик Виейра бе уволнен от треньорския пост на Ница след две години и половина начало на френския тим след серия от пет поредни загуби във всички турнири, съобщиха от пресслужбата на отбора. Новият треньор ще бъде Адриен Урсеа, който бе помощник на Виейра.

"Патрик Виейра, който се присъедини към клуба през лятото на 2018, вече не е старши треньор на Ница, с незабавен ефект. В среща след вчерашния двубой, Бордът на Ница информира Патрик Виейра за решението си да прекрати съвместното им сътрудничество. Ница реши да назначи на негово място Адриен Урсеа за нов наставник на първия отбор.

Швейцарско-румънският тактик, който бе помощник на Патрик Виейра и преди това на Люсиен Фавър, ще дебютира начело на тима като старши треньор тази неделя при гостуването на Реймс. Патрик Виейра вложи цялото си сърце и професионализъм за Ница през последните две години и половина. Ръководството на Ница искрено благодари на бившия френски национал за неговата отдаденост към развитието на клуба и му пожелава бъдещи успехи в треньорската кариера", се казва в официално изявление на клуба.

44-годишният специалист, чийто контракт изтичаше в края на сезона, изведе Ница до седмото място в дебютния си сезон начело през 2018-19, както и до петата позиция, която гарантира участие в Лига Европа. Той обаче бе разкритикуван за стила на игра на Ница, който доведе и до срив във формата на тима, пише БГНЕС.

Цената на Камавинга пада, Реал и Юнайтед в битка за френския халф

Цената на Камавинга пада, Реал и Юнайтед в битка за френския халф

Младокът вече струва 50 млн. евро