Жестока катастрофа прекъсна надпреварата за "Гран При" на Бахрейн във Формула 1 само три завоя след нейното начало.

Пилотът на Хаас Ромен Грожан изгуби контрол над автомобил си и се блъсна челно в металната бариера. Ударът раздели колата на две части. Заради това приблизително 110 килограма гориво се изляха на земята и се възпламениха, което не доведо до моментално прекъсване на състезанието.

Французинът излезе бързо от колата, като по първоначална информация е, че той има само леки изгаряния по ръцете и глезените си.

До инцидента се стигна, след като Грожан се опита да премине на по-вътрешна траектория, но се докосна до болида на Даниил Квят, което го отпрати в мантинелата.

На място веднага пристигна медицинския автомобил, който прави първата обиколка заедно с пилотите, като д-р Гари Иън Робъртс и пилота Алън ван дер Мерве асистираха на пилота да излезе от колата и в потушаваните на пламъците.

Освен изгарянията, Грожан се предполага, че има и травми в ребрата, което потенциално може да сложи предварителен край на неговия сезон. Той бе отведен с хеликоптер до болница в Манама.

Ако сезонът и може би кариерата на Гросжан във Формула 1 действително бъде прекъсната предварително, то той най-вероятно ще бъде заменен от резервния пилот на Хаас Пиетро Фитипадли през следващия уикенд.

За Гран При на Абу Даби на теория негов заместник може да бъде Мик Шумахер, който през другия уикенд ще участва във финалния уикенд във Формула 2 където той се бори за титлата с друг член на академията за млади пилоти на Ферари Калъм Илот.

Люис Хамилтън ще стартира първи в Бахрейн

Люис Хамилтън ще стартира първи в Бахрейн

Спечели 98-ми полпозишън