Шефът на тима от "Формула 1" Мерцедес - Тото Волф и милиардерът Лорънс Строл имат сериозно намерение да изкупят акциите на германския тим. Информацията е на авторитетното германско издание :Аутобилд".

В момента Волф притежава 30% от акциите на отбора, който ръководи, а Строл е настоящият собственик на Рейсинг Пойнт. Същият отбор от следващата година ще бъде преименуван на Астън Мартин, след като канадецът увеличи акциите си в британския производител на спортни автомобили.

Целта на двамата бизнесмени е да запазят Мерцедес като доставчик на двигатели за новия отбор на Астън Мартин. Заедно с това да се възползват от всички технологии и най-вече от персонала и още през 2021 година да атакуват световната титла във "Формула 1". Под ръководството на Волф тимът на Мерцедес спечели всичките шест шампионата във "Формула 1" от началото на новата турбо-хибридна ера през 2014 година.

В този момента Тото Волф и Лорънс Строл опитват да се възползват по най-добрия начин от желанието на борда на директорите в компанията майка "Даймлер" и в частност изпълнителния директор Ола Калениус за драстично намаляване на разходите на Мерцедес. Като най-вече се обсъжда това да се случи с участието на германския автомобилен производител в моторните спортове най-вече след разрасналата се пандемия.