Изминаха почти шест години след инцидента на Михаел Шумахер на ски пистата в Марибел, Франция.

Досега съпругата му Корина не беше говорила публично за най-трудния период в живота на седемкратния шампион на Формула 1. Корина Шумахер даде интервю за списание "Mercedes She Magazine", цитирано от abc.es, в което говори, макар не много, за състоянието на съпруга си.

"Може да сте сигурни, че той е в най-добрите ръце и че правим всичко възможно, за да му помогнем", заяви Корина. По думите й, семейството на пилота стриктно пазело информацията за здравето му и се въздържало от публикации в медиите.

Корина коментира живота на дъщеря им Джина, която е професионален ездач, с думите: "Съпругът ми предрече, че дъщеря му ще се превърне в шампион по конна езда". Думите му се сбъдват. Тази година Джина Шумахер спечели златен медал с германския отбор по конна езда на Европейското първенство по езда в Швейцария.

Ралф Шумахер: Ако не беше Михаел, можеше да не стигна до Формула 1

Ралф Шумахер: Ако не беше Михаел, можеше да не стигна до Формула 1

По-малкият от братята спечели шест победи в надпреварата

За десетата годишнина от сватбата им през 2005 г., Шумахер купува 40 расови коне за ранчото им в Швейцария. По този повод Корина казва: "Не съм забравила на кого трябва да благодаря за това - на съпруга ми Михаел".

Хирургът на Шумахер: Все пак не съм Господ...

Хирургът на Шумахер: Все пак не съм Господ...

"Имаше експлозия от внимание в нашето отделение"