В днешната квалификация Гран При на Великобритания световният шампион Люис Хамилтън отново показа една от своите запазени марки - недостижима последна обиколка, след като изоставаше от Валтери Ботас от началото на квалификацията. Така шесткратният световен шампион записа своя седми полпозишън на пистата "Силвърстоун" с рекордно време от 1:24.303 минута.

"Имаме голяма преднина пред останалите отбори. Това днес обаче нямаше значение, защото Валтери ме постави под голяма напрежение. Той бе по-бърз от мен от началото на квалификацията, а прие мен нещата не вървяха добре. Квалификациите на "Силвърстоун" са като да стъпиш на купа и да жонглираш с топки, коментира Хамилтън.

"Квалификациите на "Силвърстоун" са като да стъпиш на купа и да жонглираш с топки. Вятърът постоянно си променя посоката и на места е много силен откъм задното крило на болида, което изведнъж го прави много нестабилен. Сега е важно да си почина и утре с нови сили и пълна концентрация да се боря за победата на родна земя", завърши доволният британец.

Хамилтън смаза конкуренцията в квалификацията на пистата "Силвърстоун"

Хамилтън смаза конкуренцията в квалификацията на пистата "Силвърстоун"

Британецът подобри рекорда на трасето и за 91-и път ще стартира от първа позиция