Ферари отново имаше предимство в тренировките за Гранд При на Китай.

Кими Райконен и Сеабастан Фетел показаха най-добри времена във втората тренировка, следвани от фаворитите от Мерцедес - Нико Розберг и Люис Хамилтън.

По рано днес в първата тренировка Нико Розберг беше най-бърз с време 1:38.037. След него се наредиха - съотборника му Люис Хамилтън, Себастеиен Фетел и Даниел Рикиардо.

Сесията беше съпътствана с много инциденти. Фелипе Маса имаше проблеми със задните колела, а колата на Кевин Магнусен най-вероятно има счупване на окачването на задното ляво колело.

Сесията беше прекъсната за около 30 минути за изчистване на пистата. От Уйлямс и Рено не можаха да кажат точно какви са проблемите. Пирели считат, че е имало някакъв механичен проблем. Уйлямс не изкараха повече своите коли на пистата в тази сесия.

"Ние сме уверени, че знаем какъв е проблемът. Не искам да попадам в подробности. Не е проблем на производителя. Няма изгледи проблемът да е в гумите." - каза Роб Смедли от Уйлямс.

Нампомняме, че Хамилтън ще стартира с наказание от пет позиции в неделя. Той беше наказан за смяна на скоростната кутия, след като ръководството реши да не рискува и да отпадне от състезанието.

Квалификацията е утре от 10:00 часа, а самото състезание в неделя от 09:00. Последната квалификация е в събота от 07:00 българско време.