Отборът на Христо Янев Гренобъл извърши подвиг, след като се завърна в елита след 45 години. За последно тимът се подвизава във френската първа дивизия през 1960/61 и 1962/63 г.

Да се върнем към 1997 г. Тогава два тима в града - Олимпик Гренобъл Изер и Норкап Гренобъл се обединяват и се получава тимът с днешното име Гренобъл Фут 38.

Тук „между другото" трябва да споменем, че един босненец и стар национал на Югославия Мехмет Баждаревич през 2004 г. а успява да вкара тима на Истр сред най-силните. Същият този човек, наричан галено „Меша", взима от ноември 2007 г. тима от Гренобъл със своя помощник Стефан Жили. Преди това президентът на клуба японецът Казутоши Ватанабе се изцепва:"Ще спечелим Шампионската лига през 2014 година!".

В отбора сега колективът е на топниво. Нашият Христо Янев е заобиколен от младоци като Димитриевич, Ромао, Гломбар и колоритният Франк Джа Джедже, отбелязал 10 важни гола за промоцията. С 12 попадения е Салим Акрур. В отбора се подвизават опитни футболисти като Флашес, Маке и Витакич. Както и 36-годишният вратар Грегори Уимбе. От Лион дойде младият защитник Санди Пайо.

На „Стад де'з Алп" от доста време се събират по 20 000 души, които тепърва ще гледат още по-паметни мачове на любимия си отбор. И сред играчите ще се подвизава нашият Христо Янев.