Има събития, които преобръщат живота ти за миг и той никога вече не е същият. Във футбола също е така. Един турнир влезе с гръм и трясък и бе готов да промени най-великата игра из основи.

Късно вечерта в неделя бе обявено началото на Суперлигата. Късно през нощта във вторник, бе сложен край на Суперлигата.

Английските отбори реагираха мигновено на масовото недоволство и един по един обявиха отказа си от участие в новия турнир. Днес това направи и Интер. Очаква се Барселона, Атлетико (Мадрид) и Милан също да последват примера им.

Интер също приключи със Суперлигата

Интер също приключи със Суперлигата

Оттегля се

Обявяването на краха предизвика масови празненства. Футболисти и специалисти публикуваха в социалните мрежи мнения и снимки, показващи колко са щастливи от развоя на събитията. Английски легенди дори създадоха нова мания, публикувайки как пият вино, празнувайки края на Суперлигата. Примерът им мигновено бе последван от хиляди фенове по света.

Снимка 527971

Източник: Туитър

Дори и най-големите критици, едва ли подозирали толкова бърз край на иначе супер амбициозния проект. Около 50 часа живот. Напълно достатъчни. Време, в което Суперлигата създаде доста прецеденти, които едва ли са били очаквани от основателите си. Проектът стана най-обсъжданият турнир, без дори да се е изиграл един мач.

Край! Суперлигата се провали!

Край! Суперлигата се провали!

От турнира с официално съобщение

Флорентино Перес и компания обявиха, че временно спират Суперлигата и ще направят реформи. Не, благодаря! Кой изобщо се нуждае от тази лига, събрала най-богатите отбори като постоянни участници, които да играят винаги помежду си и да не участват в други турнири?! Отговорът е повече от ясен - клубните президенти, които в стремежа си да печелят, опитаха да потъпчат основните футболни ценности.

BWIN - ВИСОКИ КОЕФИЦИЕНТИ И СУПЕР ПРОМОЦИИ! 

Развитието на събитията, трябва да е сигнална лампа за УЕФА. От дълго време Шампионска лига се комерсиализира. С право е наричан Турнирът на богатите - факт, който не се приема от доста привърженици на играта. Парите все повече и повече стават фактор в най-популярната и обичана игра в света.

Наскоро един от водещите треньори в света - Хосеп Гуардиола призна с чисто сърце, че Манчестър Сити е успешен, защото е богат клуб и може да си позволи едни от най-добрите футболисти в света. Неоспоримо. Богатите и бедните отбори винаги ще ги има. Когато, обаче най-състоятелните се отделят по свое желание и създадат своя собствена лига, приличаща на затворено общество, един средностатистически фен едва ли има как да бъде доволен.

Снимка 527841

Източник: mediotiempo.com

Днес футболът победи, а не парите. Феновете, а не президентите. Клубовете се върнаха там, където им е мястото. Може би има някаква надежда. Е, не точно по нашите географски ширини, но нека за ден това да не е темата ни. Краят на Суперлигата е факт!