След днешната видеоконференция с участието на изпълнителните директори на всичките 55 федерации-членки на УЕФА и в следствие на препоръките на работните групи на европейската централа от 17 март т.г., Изпълнителният комитет на УЕФА реши да отложи всички двубои на мъжките и женските национални отбори, насрочени за месец юни 2020, информират от БФС.

Това включва както баражите за класиране на ЕВРО 2020, така и квалификационните срещи за европейското първенство за жени, предварително планирано за догодина.

Всички останали двубои от турнирите на УЕФА, в това число и централизираните международни контроли, остават отложени до следващо решение.

Финалът в Шампионската лига може да се играе без публика

Финалът в Шампионската лига може да се играе без публика

УЕФА ще трябва да се произнесе по много важни точки

Допълнителните мерки, взети от експертната група на УЕФА, с одобрението на ръководствата на местните федерации, са както следва:

- Европейското първенство за юноши до 17-годишна възраст, планирано за май 2020 г., се отменя

- Европейското първенство за девойки до 19-годишна възраст, планирано за юли 2020 г., също се отменя

- Финалният турнир на европейското първенство за девойки до 17-годишна възраст, планиран за май 2020 г., се отлага за неопределен към момента срок

- Финалният турнир на европейското първенство за юноши до 19-годишна възраст, планиран за юли 2020 г., се отлага за неопределен към момента срок

- Финалите на Шампионската лига по футзал, планирани за април 2020 г., се отлагат до второ нареждане

- Крайните срокове, касаещи европейските клубни турнири за сезон 2020/21, се отлагат за неопределен към момента срок; по-конкретно това се отнася за регистрационни документи за клубове и футболисти, за които УЕФА ще се произнесе допълнително.

Изпълнителният комитет на УЕФА подчерта стремежа си да продължи да прилага всички изисквания, касаещи финансовия феърплей и лицензионните критерии, но прие съображенията на местните федерации, по отношение на необходимостта от удължаване срока за лицензиране на клубовете за следващата кампания в международните турнири.

БФС е готов да коментира удължаване на сроковете за лицензиране

БФС е готов да коментира удължаване на сроковете за лицензиране

От централата предлагат гъвкави мерки по финансовите, инфраструктурните и други критерии

В резултат на нарастващата несигурност заради извънредната ситуация в целия континент, Изпълкомът също така замрази изпълнението на клубните лицензионни разпоредби, касаещи подготовката и оценяването на финансова информация на клубовете преди евентуалното им участие в международни турнири за сезон 2020/21.