Нападателят на Челси Гонсало Игуаин е взел окончателно решение да се оттегли от националния отбор на Аржентина. Новината бе съобщена от самия него.

Той заяви, че селекционерът на тима Лионел Скалони също е уведомен.

Гонзало Игуаин може да продължи кариерата си в Рома

Гонзало Игуаин може да продължи кариерата си в Рома

Всичко зависи от ... Маурицио Сари

"Поговорихме и казах на Скалони, че кариерата ми в националния отбор е приключила. Желая им всичко най-добро, но вече ще съм просто фен и ще гледам отстрани. Премислях всичко няколко пъти и осъзнах, че времето ми като национал е изтекло. Искам да се насладя на повече свободно време със семейството си. За радост на мнозина, решението ми е окончателно.

Стигнахме до три поредни финала, но не успяхме да спечелим трофей, а един от загубените финали се превърна в края на света. Вкарах гол на Белгия и помогнах на отбора да се класира на полуфинал на Световно първенство за пръв път от 24 години, отбелязах и много други важни попадения, но хората помнят само грешките. Такъв е футболът.

Гонзало Игуаин изпадна в безизходица

Гонзало Игуаин изпадна в безизходица

Ювентус не го иска, Челси също

Видях как семейството ми страдаше заради всичко, което се говореше по мой адрес. Хората никога не се поставят на наше място. Едно е да те критикуват заради изявите ти на терена, а съвсем друго да те нападат и обиждат за неща, които нямат нищо общо с футбола. Всички искаха в националния отбор да се влее свежа кръв. И когато това стана, вместо младите да получават подкрепа, постоянно ги критикуват", заяви Игуаин в ефира на "Fox Sports".