Националният футболен отбор на Китай ще играе следващите си две срещи от световните квалификации в Тайланд. Това е предпазна марка от страна на ФИФА срещу върлуващия в в огромната страна коронавирус, съобщиха от световната футболна централа.

Коронавирус отмени турнира от сериите 125К Xian Open

Коронавирус отмени турнира от сериите 125К Xian Open

От WTA слагат на първо място здравето на тенисистките

Китай е домакин на Малдивите на 26-и март, а пет дни по-късно трябва да гостува на отбора на остров Гуам, който е отвъдморска територия на САЩ. И двата мача ще се играят на стадион Чън Арена в Бурирам (Тайланд).

Ето какво гласи съобщението на ФИФА:

"Промените в календара и стадионите са продиктувани от актуалната ситуация с коронавируса и след консултации със съответните членове в засегнатите в този случай футболни централи".

По всичко личи, че зрители няма да бъдат допускани на стадиона, за да гледат срещите. Все пак те ще бъдат давани по телевизията.

Китай в момента е на 2-о място в група А на зона "Азия" след отбора на Сирия, като има 7 точки от 4 мача. Сирийците са начело с 15 точки от 5 мача, а трети са Филипините също със 7 точки, но от 5 срещи. За третия кръг на пресяванията продължават победителите в осемте групи и четирите най-добри втори тимове.

Китай е домакин на Филипините и Сирия през юни, но все още не е ясно как ще се развие епидемията и дали мачовете няма да бъдат отменени, отложени или преместени извън страната докато трае извънредната ситуация в Ухан, където е огнището на вируса.