Неостаряващият Златан Ибрахимович е включен в състава на Швеция за предстоящите квалификации за Световното първенство в Катар през 2022-а година, съобщава сайтът Fotboll Direkt.

Самият Златан обяви край на кариерата си в националния отбор през 2016-та година, а оттогава насам няколко пъти името му беше замесено в спекулации за евентуално завръщане.

Златан Ибрахимович в емоционална изповед: Когато изляза на терена, се чувствам като дете, което за първи път опитва бонбони

Златан Ибрахимович в емоционална изповед: Когато изляза на терена, се чувствам като дете, което за първи път опитва бонбони

"Има много завистници, но не всеки може да е на мое място"

"Златан не е казал "не" на нашата среща. Мисля, че си поговорихме доста добре, но диалогът продължава. За това кой ще бъде включен в групата за мартенските квалификации, ще разберете на 16-и март", заяви националният селекционер на Швеция Яне Андерсон, цитиран от вестник "Експресен".

В рамките на 6 дни през март шведите ще изиграят три двубоя.

На 25-ти са домакини на Грузия, а три дни по-късно гостуват на Косово. Също така на 31-и март ще приемат Естония в приятелски двубой.

За "тре кронур" Ибракадабра има 116 срещи и 62 гола, които го правят и реализатор №1 в историята на страната. 11 пъти е бил избиран за футболист №1 на скандинавската страна.