Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил е поредният, който разкритикува създаването на европейска футболна Суперлига.

Той говори за "Скай спортс" след мача срещу Бърнли - часове преди новия проект да бъде официално анонсиран от учредителите му, сред които е и Манчестър Юнайтед. Невил не сдържа нервите си и обиди всички замесени:

Фъргюсън: Суперлигата ще разруши историята на европейските клубни турнири

Фъргюсън: Суперлигата ще разруши историята на европейските клубни турнири

Легендата на Манчестър Юнайтед е твърдо против

"Идеята се осъжда и то с основание. Аз съм фен на Манчестър Юнайтед от 40 години, но ми се гади от всичко това. Гади ми се от Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Ливърпул винаги е бил клуб от народа, Манчестър Юнайтед е работнически клуб, а сега искат да участват в турнир, от който не могат да изпаднат? Това е срам. Собствениците на клубовете нямат връзка с реалността. Шефовете на Ливърпул, Челси и Манчестър Сити нямат нищо общо с футбола в тази страна, със 100-годишната му история."

"Аз не съм против парите. Заработил съм много като футболист, вложил съм в клуб, но принципите и етиката трябва да бъдат на първо място. Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси дори не са в Шампионската лига, а сега попадат в Суперлигата. Трябва да бъдат жестоко наказани с отнемане на точки и пари. Поведението им е престъпно", избухна Невил.

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Създателите не се съобразиха с предупрежденията за тежки санкции