Световната футболна федерация ФИФА направи обрано изказване по повод новия европейски клубен турнир - Суперлига. В него ще участват някои от най-богатите и популярни клубове, които са недоволни от статуквото на Шампионска лига.

"ФИФА е твърдо за солидарността във футбола и модела на справедливо преразпределение. Развитието на футбола е основна задача пред ФИФА. От наша гледна точка и в съответствие с устава на нашата организация, всяко състезание, било национално, регионално или световно първенство, трябва да отразява тези принципи на солидарност, включеност, честност и справедливост при разпределянето на финансовите средства."

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Войната с УЕФА е факт: Обявиха Суперлигата

Създателите не се съобразиха с предупрежденията за тежки санкции

"На този фон ФИФА може само да изрази неодобрение към създаването на "затворена европейска лига" извън рамките на международните футболни структури и за неспазването на основните принципи. ФИФА винаги е била за единството в световния футбол и призовава всички страни, въвлечени в разгорещени спорове, да водят спокоен и конструктивен диалог."

"От своя страна ФИФА ще направи всичко необходимо, за да помогне на съвместното движение напред в интерес на футбола", пише в прессъобщение на световната централа.

Президентът на Реал (Мадрид) начело на Суперлигата

Президентът на Реал (Мадрид) начело на Суперлигата

Ясни са и неговите заместници